Leveranciers

De Flevomand is een mand vol heerlijke producten, gezond, lang houdbaar en afkomstig van lokale bedrijven. Van appelsap tot originele broeder, van koffie tot jam: allemaal streekproducten vol smaak en een feestje om cadeau te doen. Met de Flevomand proef je de smaak van duurzaam Flevoland!

De Flevomand is een mooi geschenk voor bijvoorbeeld de feestdagen, verjaardagen, jubilea, maar ook erg geschikt als kerstpakket. Doordat alle producten lang houdbaar zijn, kunt u de Flevomand gemakkelijk wat langer van tevoren aanschaffen.

Met de aanschaf van een Flevomand promoot u de het West-Friese streekproduct én ondersteunt u lokale ondernemers. Bovendien is het beter voor het milieu: de producten komen allemaal uit de omgeving en hebben dus weinig reistijd!

De Flevomand is verkrijgbaar in tien standaarduitvoeringen, maar kan ook naar wens samengesteld worden.

Man met Baard Karakter tonen door verder te kijken

Maken koffie met karakter samen met mensen met karakter. De koffie maken zij van de allerbeste koffiebonen die wij van over de hele wereld verzamelen.

Demi's Granola

Wat begon als een hobby, groeit al snel uit tot een serieus plan! Een plan vol passie.  Namelijk: Mensen bewust laten worden van gezonde voeding. De ingrediënten in de Granola zijn echt kraak vers. Met eerlijke honing van de imker, noten die zelf vermalen worden.

Brouwerij Artemis

‘De bierbrouwers met oog voor oorsprong, altijd van het hoogste niveau’. Artemis brouwt natuurlijke, toegankelijke bieren met een eigen karakter en oog voor de herkomst en kwaliteit van de producten. De speciaal bieren van Artemis zijn smaakvol en toegankelijk. Door het artisanale brouwproces uit te voeren met de modernste apparatuur kunnen ze heel precies sturen. Ze houden van eerlijk en puur en brouwen daarom met de beste ingrediënten. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld echte hopbellen in plaats van pellets. Hun brouwgerst groeit op dit moment in de Polderklei en wordt straks heerlijke mout. Door het bier niet te filteren of te pasteuriseren blijven alle smaken behouden. Zo proeft u de herkomst van elk ingrediënt.

Brouwerij Praght

De brouwerij is ontstaan vanuit een levenslange passie voor bier. Wat begon met het thuis brouwen van bier met een eigengemaakte brouwinstallatie is uiteindelijk uitgegroeid tot wat het nu is: prachtige kwaliteitsbieren.

Praghtige mensen

Buiten de pure grondstoffen die zij voor hun ambachtelijke bieren gebruiken kennen ze nog een bijzonder ingrediënt. Praght bier wordt namelijk gebrouwen met mensen die normaal buiten het reguliere arbeidsproces vallen of die een zetje in de rug nodig hebben. Zij geven mensen een positieve impuls met het verzorgen van dagbesteding en werk- en leertrajecten.

Polderknoflook

Maak kennis met Karin Perdaems en Marc Knipscheer. Beide zijn zij opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van hun ouders. Ze voelden op jonge leeftijd al de passie van het zaaien, verzorgen en oogsten van hun gewassen. Hun ouders leerden hen alles over het telen van o.a. aardappels, uien, suikerbieten en granen.

Beste In Nederlandse Knoflook BINK red.

Toen zij elkaar een aantal jaren kenden, wilden ze een nieuwe uitdaging. Dat vonden ze in het gewas Knoflook. Het werd bijna niet in Nederland geteeld en ze moesten dus alles zelf uitvinden. Een geweldige ervaring met ups en downs. Nu, 15 jaar later, kennen ze de kneepjes van het telen van heerlijke kwaliteit knoflook. Onder de naam van BINK HOLLAND (Beste In Nederlandse Knoflook) hebben ze een professionele teelt opgezet voor consumptie knoflook en pootgoed.

Roka Biscuits

Cheese Crispies werd in 1949 door Jo Roodenrijs opgericht, naast zijn banketbakkerij in Delft. De naam ROKA is een samenvoeging van de naam Roodenrijs en Kaastabletten. Jo Roodenrijs was degene die aan de basis stond van de unieke Cheese Crispies. Hij streefde er altijd naar om zijn klanten de allerbeste kwaliteit kaaskoekjes te leveren. Enkele van zijn bekendste klanten in die tijd waren KLM en de Holland America Lijn.

Vink Fruitboerderij / Lekker Puur

Vink Fruitboerderij ligt vlak bij fruitdorp Kraggenburg. In hun prachtige boomgaard van 22 hectare telen zij appels, peren, pruimen, stoofperen en bramen. Gezond, maar bovenal lekker. Want vanuit hun liefde voor fruit krijgt u een eersteklas product!

Plantage Nieuwland / Polderhoning

Ze streven naar een natuurlijke omgeving waar alle dieren en insecten een plekje hebben. De omgeving waar zij zitten is zo rijk aan bloemen en drachtplanten dat ze daar iets mee wilden doen. Na het behalen van een certificaat voor het houden van bijen, begonnen ze in 2016 samen te werken met een bevriende imker. Inmiddels is het aantal bijenvolken flink gegroeid.

Polderzoom / Polderkaas

Onder het motto ‘Een blije koe geeft de beste melk voor de lekkerste kaas’. Kenmerkend aan ‘De Polderzoom’ is dat de koeien in het weideseizoen lekker in de wei kunnen lopen. Ze grazen in het frisse en smaakvolle gras en produceren heerlijke verse melk. Elke dag, nadat de koeien in de vroege ochtend gemolken zijn, wordt gestart met kaasmaken; van verse weidemelk en bereid volgens het traditionele familierecept.

‘SLandsBeste / Fruitsappen

‘SLandsBeste zegt het al; alleen de het mooiste uit de oogst zit in deze producten. Zij telen zelf fruit in hun eigen boomgaarden in Flevoland. In de loop der jaren is het ‘SLandsBeste sappenassortiment uitgebreid met jams, stroop, sauzen, en nog veel meer lekkers. Een deel van het assortiment is biologisch. De producten worden op authentieke wijze gemaakt en voor alle producten geldt dat de ingrediënten met zorg worden gekozen.

Go Pure chips

GoPure neemt u mee op ontdekkingsreis naar eerlijke smaken, rijke texturen en unieke combinaties. Van de fijnste aardappelrassen tot ´vergeten´ groenten en van verfrissend fruit tot verrassende kruiden van ver… Hun passie is het maken van de allerlekkerste biologische chips. “Daarvoor bedenken we nieuwe smaken en betreden we onbekende paden. De wereld is onze inspiratiebron. Mmm!”

Almeerse Weelde

(H)eerlijke mosterd van Almeerse bodem. Almere heeft veel heerlijks te bieden, in de volkstuinen en op de akkers, maar ook zo in de vrije natuur. 

Zonnespelt

In 2014 is Zonnespelt opgericht. Het is een dochteronderneming van biodynamisch werkend akkerbouwbedrijf De Zonneboog in Lelystad. De Zonneboog is sinds 1975 gevestigd in de Flevopolder en staat bekend als pionier op het gebied van biodynamische akkerbouw. De Zonneboog heeft al tientallen jaren ervaring met het verbouwen en oogsten van spelt. Zonnespelt staat garant voor de verkoop en verwerking van biologische en biodynamische spelt. Bak uw brood op pannenkoeken dus volledig ‘natuurlijk’ zonder toevoegingen.

Fruitbedrijf Vereecken

Fruitbedrijf Vereecken ligt midden in de Noordoostpolder, vlak bij het groendorp Marknesse. Zij richten zich op de teelt en koeling van appels en peren. In zowel de teelt als de koeling streven ze naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit bereiken ze onder andere door gebruik te maken van moderne technieken en machines. Puur sap, unieke smaken en zonder kleur- of smaakstoffen. Dit natuurlijke sap produceert en levert Vereecken Fruit in een grote variatie aan smaken en verpakkingen. Hun vruchtensap is 100% ongezoet en gaat direct na het persen in de fles. Door de natuurlijke smaak zijn geur-, smaak- of kleurstoffen overbodig. En natuurlijk door hun liefde voor het vak!