Leveranciers

Brouwerij Artemis Dronten

‘De bierbrouwers met oog voor oorsprong, altijd van het hoogste niveau’.

Artemis brouwt natuurlijke, toegankelijke bieren met een eigen karakter en oog voor de herkomst en kwaliteit van de producten.

De speciaal bieren van Artemis zijn smaakvol en toegankelijk. Door het artisanale brouwproces uit te voeren met de modernste apparatuur kunnen ze heel precies sturen. Ze houden van eerlijk en puur en brouwen daarom met de beste ingrediënten. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld echte hopbellen in plaats van pellets. Hun brouwgerst groeit op dit moment in de Polderklei en wordt straks heerlijke mout. Door het bier niet te filteren of te pasteuriseren blijven alle smaken behouden. Zo proeft u de herkomst van elk ingrediënt.

Dit jaar gaan zij hun eigen hop verbouwen!

 

Brouwerij Praght Dronten

‘Ambachtelijk bier uit Dronten sinds 2007’

De brouwerij is ontstaan vanuit een levenslange passie voor bier. Wat begon met het thuis brouwen van bier met een eigengemaakte brouwinstallatie is uiteindelijk uitgegroeid tot wat het nu is: prachtige kwaliteitsbieren.

Praghtige mensen

Buiten de pure grondstoffen die zij voor hun ambachtelijke bieren gebruiken kennen ze nog een bijzonder ingrediënt. Praght bier wordt namelijk gebrouwen met mensen die normaal buiten het reguliere arbeidsproces vallen of die een zetje in de rug nodig hebben. Zij geven mensen een positieve impuls met het verzorgen van dagbesteding en werk- en leertrajecten.

Dit is het ingrediënt dat hun bier net dat beetje extra geeft!

 

Polderknoflook Lelystad 

‘De lekkerste knoflook van Flevolandse bodem’

Maak kennis met Karin Perdaems en Marc Knipscheer. Beide zijn zij opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van hun ouders. Ze voelden op jonge leeftijd al de passie van het zaaien, verzorgen en oogsten van hun gewassen. Hun ouders leerden hen alles over het telen van o.a. aardappels, uien, suikerbieten en granen.

Beste In Nederlandse Knoflook (BINK red.)

Toen zij elkaar een aantal jaren kenden, wilden ze een nieuwe uitdaging. Dat vonden ze in het gewas Knoflook. Het werd bijna niet in Nederland geteeld en ze moesten dus alles zelf uitvinden. Een geweldige ervaring met ups en downs. Nu, 15 jaar later, kennen ze de kneepjes van het telen van heerlijke kwaliteit knoflook. Onder de naam van BINK HOLLAND (Beste In Nederlandse Knoflook) hebben ze een professionele teelt opgezet voor consumptie knoflook en pootgoed.

Aandachtspunten zijn duurzaam bodembeheer (de grond is de basis van alles), zoveel mogelijk energieneutraal worden en een natuurlijke kringloop in hun bedrijf; bijvoorbeeld eigen graan voeren aan de kippen en de mest weer terug naar de gewassen.

 

Roka Biscuits Emmeloord

 ‘Overheerlijke kaaskoekjes in de meest diverse smaken’

Roka Cheese Crispies werd in 1949 door Jo Roodenrijs opgericht, naast zijn banketbakkerij in Delft. De naam ROKA is een samenvoeging van de naam Roodenrijs en Kaastabletten. Jo Roodenrijs was degene die aan de basis stond van de unieke Cheese Crispies. Hij streefde er altijd naar om zijn klanten de allerbeste kwaliteit kaaskoekjes te leveren. Enkele van zijn bekendste klanten in die tijd waren KLM en de Holland America Lijn. 

De vraag naar de overheerlijke Cheese Crispies nam zo snel toe dat de fabriek in Delft te klein werd om hieraan te voldoen. De Roodenrijs familie besloot daarom in 1984 te investeren in een nieuwe geavanceerde bakkerij in Emmeloord, zo'n 140 kilometer noordwaarts.

ROKA probeert op alle gebieden te voldoen aan de eisen van de consumenten. Om deze reden hebben zij constante aandacht voor kwaliteit en Research & Development. Dit zorgt voor een assortiment van producten met de beste kwaliteit en voor een continue ontwikkeling van nieuwe smaakvolle producten.

 

Vink Fruitboerderij/ Lekker Puur Kraggenburg

‘Vanuit passie voor fruit altijd de beste smaak’

Lekker Puur: Voor de liefhebbers van fruitige jams, kleurrijke sappen en zoete fruitsauzen. Gemaakt van écht lekker fruit en bereid op ambachtelijk maar professionele wijze. Wie houdt daar nu niet van?

Vink Fruitboerderij ligt vlak bij fruitdorp Kraggenburg. In hun prachtige boomgaard van 22 hectare telen zij appels, peren, pruimen, stoofperen en bramen. Gezond, maar bovenal lekker. Want vanuit hun liefde voor fruit krijgt u een eersteklas product!

 

Plantage Nieuwland/ Polderhoning Almere 

‘Goede zorg voor de bijen, zorgt voor de beste honing’

Ze streven naar een natuurlijke omgeving waar alle dieren en insecten een plekje hebben. De omgeving waar zij zitten is zo rijk aan bloemen en drachtplanten dat ze daar iets mee wilden doen. Na het behalen van een certificaat voor het houden van bijen, begonnen ze in 2016 samen te werken met een bevriende imker. Inmiddels is het aantal bijenvolken flink gegroeid.

Hun bijen worden in Segerberger kasten gehuisvest. Dit zijn lichtgewicht bijenkasten met een hoge isolatiewaarde. Zo zijn de bijen in de winter goed beschermd tegen de winterkou. In de winter van 2017-2018 hebben ze met een aantal vrijwilligers een bijenstal gebouwd om de bijen beter te beschermen tegen weer en wind.

Polderhoning uit Flevoland is een heerlijke milde honing, afkomstig uit de polders in de omgeving van Zeewolde, Almere en Lelystad. 

 

Polderzoom/ Polderkaas Dronten

Al meer dan 100 jaar de lekkerste en ambachtelijke ‘Meshangerkaas’.

Onder het motto ‘Een blije koe geeft de beste melk voor de lekkerste kaas’. Kenmerkend aan ‘De Polderzoom’ is dat de koeien in het weideseizoen lekker in de wei kunnen lopen. Ze grazen in het frisse en smaakvolle gras en produceren heerlijke verse melk. Elke dag, nadat de koeien in de vroege ochtend gemolken zijn, wordt gestart met kaasmaken; van verse weidemelk en bereid volgens het traditionele familierecept.

Kom vooral langs op kaasboerderij ‘De Polderzoom’ en ervaar zelf de unieke smaak van de boerenkaas waar zij zo trots op zijn. De smaakvolle boerenkaas van De Polderzoom vindt gretig aftrek op landelijke markten en heet Boerenmeshangerkaas omdat het product volgens kaasmaker Ard van Wees ‘zo zacht en romig is dat ze aan het mes blijft hangen’.

 

‘SLandsBeste/ Fruitsappen Biddinghuizen

‘Alleen het beste van het land in onze producten’

‘SLandsBeste zegt het al; alleen de het mooiste uit de oogst zit in deze producten. Zij telen zelf fruit in hun eigen boomgaarden in Flevoland. In de loop der jaren is het ‘SLandsBeste sappenassortiment uitgebreid met jams, stroop, sauzen, en nog veel meer lekkers. Een deel van het assortiment is biologisch. De producten worden op authentieke wijze gemaakt en voor alle producten geldt dat de ingrediënten met zorg worden gekozen.

Toen de oprichters van ‘sLandsBeste nog kleine jongens waren liepen ze al met hun vader door de boomgaarden. Vader vertelde wat hij zag en liet zien wat er ieder seizoen gebeurde.

Vooral de belofte van de bloesem aan de bomen in het voorjaar staat hen nog helder bij: elk jaar weer werd het mooiste en beste fruit verwacht. Zo werd het vak van fruit telen overgedragen van vader op zoon. De herinneringen proeft u terug in de producten van ‘sLandsBeste; pure smaak van de mooiste en beste producten van het land, verpakt in een glazen fles of pot om de smaak optimaal te behouden.

 

Go Pure chips Emmeloord

‘Ga mee op expeditie langs de mooiste ingrediënten uit de wereld’

GoPure neemt u mee op ontdekkingsreis naar eerlijke smaken, rijke texturen en unieke combinaties. Van de fijnste aardappelrassen tot ´vergeten´ groenten en van verfrissend fruit tot verrassende kruiden van ver… Hun passie is het maken van de allerlekkerste biologische chips. “Daarvoor bedenken we nieuwe smaken en betreden we onbekende paden. De wereld is onze inspiratiebron. Mmm!”

GoPure wordt gemaakt door Yellow Chips uit Emmeloord, Noordoostpolder. Als jonge onderneming varen zij een eigen koers in samenwerken, communiceren en productinnovatie. Wat dat voor GoPure betekent? Intensief contact met biologische boeren en telers, eerlijke productinformatie voor u en een markt die ze graag een beetje opschudden met hun ideeën en producten.

GoPure wordt gemaakt door Yellow Chips uit Emmeloord. GoPure staat voor eerlijk en heerlijk. Producten behouden hun natuurlijke smaak. 

 

Almeerse Weelde Almere

‘(H)eerlijke mosterd van Almeerse bodem’

Almere heeft veel heerlijks te bieden, in de volkstuinen en op de akkers, maar ook zo in de vrije natuur. Onder de naam Almeerse Weelde worden die puur Almeerse producten herkenbaar gemaakt en onder de aandacht gebracht.

De Stadsboerderij Almere is een biodynamisch landbouwbedrijf met akkerbouw en vleesvee én met een publieksfunctie. Dat laatste betekent niet alleen consumenten ontvangen op het bedrijf, maar ook letterlijk boeren tussen de nieuwbouwwijken van Almere. Zo kunnen mensen uit de stad kennismaken met (biologische) landbouw en meegenieten van het boerenbedrijf.

De stad Almere profiteert van een milieuvriendelijk, duurzaam beheer van haar groene ruimte, en de boeren kunnen dankzij de stad toekomst geven aan hun bedrijf.

Op deze plek wordt ook de mosterd gemaakt. Geniet van de weelde van Almeerse mosterd!

 

Zonnespelt Lelystad

‘Volledig biologisch en biodynamisch’

In 2014 is Zonnespelt opgericht. Het is een dochteronderneming van biodynamisch werkend akkerbouwbedrijf De Zonneboog in Lelystad. De Zonneboog is sinds 1975 gevestigd in de Flevopolder en staat bekend als pionier op het gebied van biodynamische akkerbouw. De Zonneboog heeft al tientallen jaren ervaring met het verbouwen en oogsten van spelt. Zonnespelt staat garant voor de verkoop en verwerking van biologische en biodynamische spelt. Bak uw brood op pannenkoeken dus volledig ‘natuurlijk’ zonder toevoegingen.

 

Fruitbedrijf Vereecken Dronten

‘De pure smaak van gezond en puur fruit van eigen bodem’

Fruitbedrijf Vereecken ligt midden in de Noordoostpolder, vlak bij het groendorp Marknesse. Zij richten zich op de teelt en koeling van appels en peren. In zowel de teelt als de koeling streven ze naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit bereiken ze onder andere door gebruik te maken van moderne technieken en machines.

Puur sap, unieke smaken en zonder kleur- of smaakstoffen. Dit natuurlijke sap produceert en levert Vereecken Fruit in een grote variatie aan smaken en verpakkingen. Hun vruchtensap is 100% ongezoet en gaat direct na het persen in de fles. Door de natuurlijke smaak zijn geur-, smaak- of kleurstoffen overbodig. En natuurlijk door hun liefde voor het vak!

 

Eek Koffie Zeewolde

‘Koffie van de hoogste kwaliteit met een ‘groen’ tintje’

Zij willen het koffiemerk zijn waar iedereen blij van wordt. Echte, eerlijke koffie. Dat is waar Eek voor staat. Eek is opgericht door Thomas, Marcel, Mark en Remi.

Voorop staat dat het koffiebedrijf eerlijk en transparant is. “Als consument kunt u erop vertrouwen”, vertelt Marcel, die er sinds 1 september 2016 bij is gekomen.

“Er zijn de laatste tijd veel voedselorganisaties die slecht in het nieuws zijn gekomen omdat ze niet zo netjes omgaan met normen en waarden”. Thomas zag met eigen ogen hoe er luxe feestjes waren terwijl de boeren en hun kinderen haast niets verdienen aan de koffieproductie.

Echt eerlijk betekent voor hen dat de boeren er ook aan verdienen.                                      

Eek koffie uit Zeewolde is gecertificeerd met het Rainforest Alliance of Biologisch keurmerk of ingekocht via Direct Trade. De producten zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en klimaatpositief. Om een bijdrage te leveren aan een betere wereld, zit er een eekpremie op hun producten van

€ 0,50 per kg. Met deze Eekpremie compenseren zij minimaal 3 keer de CO2 impact van hun producten, zodat ze klimaatpositief worden.